/ home / fietsen / zuidwest engeland / radstock

Seend - Radstock - Seend - 68 km

De weersvooruitzichten voor deze dag zijn wat dubieus maar met mooi weer gaan we op pad om de westelijke kant van het kanaal te onderzoeken. Na Melksham wordt het pad wat minder glad. Iets rustiger rijden is de oplossing. Bij Bradford on Avon, draaien we het dorp in en vinden een Saintsbury supermarkt. Lunch is geregeld en een pain au chocolat gaat er ook altijd in. De winkel ligt dicht bij de rivier en bij de brug vinden we een toegang tot het pad. Een kwartiertje later dienen zich een paar terrasjes aan, die we niet kunnen weerstaan. Aquaducten, een spoorlijn, wisselen van rivierkant, de route blijft boeiend.

 

De konijnen komen tot een paar meter van je tent, ze hebben de camping overgenomen

 

Bij het Dundas aquaduct hebben we er 23 km. opzitten. Hier sluit route 24 op de 4 aan. Doorrijden naar Bath om daar te rijden op route 10 lijkt wat ambitieus, ook gezien het weer, dat langzamerhand minder wordt. We gaan voor route 24, de Wiltshire Cycleway. Via Morton Combe komen we op de Colliers Way, weer een oude spoorlijn, waarop het mooi rijden is. Smalle weggetjes met bijbehorende hellingen brengen ons richting Radstock. Dat halen we niet helemaal. Het begint te regenen en we kiezen op 34km. ervoor om het regenpak aan te doen en terug te gaan. Schuilen onder een spoorviaduct. Het wordt iets droger.

 

In Bradford on Avon is een grote aven voor de canal boats

 

Onderweg aan de koffie, het leven kan slechter

 

Een van de aquaducten onderweg

 

Bij Avoncliff moeten we weer de slalom maken om op de andere oever te komen. Terwijl we dit doen zien we tussen zwaar geboomte een tearoom, The Mad Hatter, waar buiten onder de bomen een paar mensen aan de thee zitten. Ook wij vinden een tegen de regen beschermd tafeltje en bestellen een cream tea. Grote scones, clotted cream met een randje citroen, perfect, maar niet tobben over calorieën. Maar dan barst de hemel open en kunnen ook deze bomen ons niet meer beschermen. We moeten naar binnen. Het stel naast ons zoekt telefonisch hulp. Geen jas meegenomen. Leek 's ochtends ook niet nodig.

Als het ergste voorbij gaan we weer op pad. De wind is weg. Het is stil langs het kanaal. Af en toe komt er een canal boat voorbji. We voelen de scones zitten. Na een uur zijn we weer bij de camping waar we in de tent een beetje uitbuiken. Later op de avond eten we in The Three Magpies net buiten de camping. Meer campinggasten hadden dat idee. Het restaurant zit aardig vol. Hierna wandelen we weer naar Seend, nu via het kanaalpad en bij de tweede brug lings, door de velden.

 

Het mooie kerkje en begraafplaats van Seend, vlak voor zonsondergang

 

In het bijna donker wandelen we terug van Seend naar de camping

 

Dag 12

 

 

© Ton van der Laan en Sue Goldberg