/ home / fietsen / zuidwest engeland / burford

Chipping Norton - Burford - Chipping Norton - 46 km

 

Een rustig plekje op de camping van Chipping Norton

 

De zon schijnt om kwart over zeven fel de tent in, waar het al gauw te warm wordt. Tijd om op te staan. Veel blauw in de lucht, eindelijk weer eens fietsweer. We rijden de camping af, rechtsaf richting Chadlington, een continue afdaling naar de rivier de Evenload. Mooie uitzichten onderweg. We kruisen rivier een spoorlijn en duiken Wychwood Forest in via een smalle maar goeie weg, langzaam stijgend.

 

Het landschap op weg van de camping naar het zuiden

We komen aan in Leafield dat een bezienswaardige kerk heeft. Via kaart, bordjes en gps vinden we cycle route 47. We rijden door kleine dorpjes als Fordwells en Asthall Leigh. Klimmetjes en afdalingen zijn hier goed te doen. We komen in Asthall aan waar we even moeten stoppen om de route te vinden. Bij een inn aan het dorpsplein zit iemand op zijn gemak aan een Engels ontbijt. We willen thee en koffie en dat kan, met biscuits. Als we afrekenen zijn we 3,50 pond kwijt voor ong. 3 koppen koffie en vier koppen thee met koekjes. Het interieur van de Maytime Inn smaakt naar meer. We nemen een kaartje mee. Misschien later eens logeren.

 

Het buitenterras van de Maytime Inn

 

Cricket op de zondagochtend nabij Burford

We worden tegemoetgereden door wielrenners. Er is een wedstrijd gaande. Zo komen we het pittoreske maar erg toeristische Burford binnen, waar we bij de brug lunchen en weer verder gaan op zoek naar route 40, de Oxford Cycleway. Bordjes zijn hier schaars of volledig verborgen achter het gebladerte. Hier en daar gokken we en gelukkig goed. We komen door Bruern, dat een beroemde abdij heeft.

 

Lunch in Burford bij river Windrush

We rijden richting Sarsden dat prachtige cottages heeft Op een kruising kunnen we rechtdoor een doodlopende weg op. Volgens een topo-kaart die we eerder raadpleegden, zou die moeten overgaan in een bridleway en precies bij de camping uitkomen. Dit klopte. Het was een beetje modderig, niet zo geweldig voor de fietsen maar minder dan twee kilometer. Wat later op deze zondagmiddag is het een stuk rustiger geworden op de camping. Morgen weer naar huis.

 

Op de Norfolk Line boot terug richting Duinkerken.

 

 

 

© Ton van der Laan en Sue Goldberg