/ home / fietsen / zuidwest engeland / meeth

Little Torrington - Meeth - Little Torrington - 35 km

We komen deze dag aan op een camping die Ton in 1983 bezocht. Er zijn veel static caravans bijgeplaatst maar het tentveld op een terrein met oude muurtjes en een zwembad is nauwelijks veranderd. Het is er nog druk met families met jonge kinderen die op deze laatste zondag van de schoolvakantie kamp moeten opbreken en later op de dag naar huis gaan.

 

Een van de kunstzinnige zitmeubelen langs de Tarka Trail

 

Het tracé van de zuidelijke Tarka Trail

We vinden een mooie plek voor de tent en willen 's middags het zuidelijke deel van de Tarka Trail rijden. Dit is het langste fietspad over een spoortracé dat er is, ongeveer 55 km van Meeth naar Braunton. Op de camping staat een bordje dat wijst naar dit pad. We volgen dit maar verdwalen dan tussen de caravans. Engelsen zijn behulpzaam en al snel komt er iemand op ons af die verdere aanwijzingen geeft. Aan het eind van de camping is er een pad langs de hondenuitlaatzone het bos in. Via een paar klaphekjes komen we in een donker bos uit op de Tarka Trail.

Het natte, donkere pad gaat langzaam omlaag. We kruisen wat wegen en na een paar km. duikt links een tearoom in het bos op. Een beetje vroeg maar wat geeft het. Op de picknicktafels zitten wat oudere Engelse wielrenners hun lunch op te eten. We nemen even een pauze in het Yarde Cafe. Hierna gaan we verder. Rond het pad is kunstzinnig zitmeubilair geplaatst. Het is meest vlak met wat vals plat hier en daar.

 

Het eind van het fietsbare deel van de Tarka Trail in zuidelijke richting

Route 3 splitst op een gegeven moment af van deze route maar wij gaan naar het eind van het fietsgedeelte van het pad, in Meeth waar het abrupt eindigt op het perron van Meeth bij de A386. Hopelijk worden plannen uitgevoerd deze route te verlengen voor fietsers. Hier zit een eenzame fietser op het perron een sigaretje te roken. We maken een praatje en rijden dan dezelfde weg terug naar de camping. 's Avonds regent het. We maken eten klaar onder het afdak van het zwembad, waar stoelen een tafels staan.

 


Een kunstwerk langs Tarka Trail in zuidelijke richting

 


Het bosbad van Tarka Trail naar camping in Little Torrington

 


Ons plekje bij het zwembad op Smytham Manor camping

 

Dag 5

 

 

© Ton van der Laan en Sue Goldberg