/ home / fietsen / zuidwest engeland / braunton

Little Torrington - Braunton - Little Torrington - 80 km

De dag begint koud en bewolkt. We gaan nu rechtsaf de Tarka Trail op. De eerste vijf kilometer hoeven we niet te trappen. Het pad gaat met zo'n 2 tot 3% omlaag naar Great Torrington. Via spoorbruggen kruisen we een grote rivier en enkele wegen. Ook de eerste - verlichte - tunnel doemt op. Het uitzicht wordt steeds beter. We passeren het oude station van Torrington. Het is net of je een trein bestuurt.

 

De spoorbrug over river Torridge

 

De river Torridge

 

De spoorbrug over de A386 bij Gr. Torrington

We passeren Bideford via de rechteroever van de River Torridge en krijgen zicht op de Bideford Bay die in de Atlantische Oceaan uitkomt. In Instow, bij het parkeerterrein voor het strand, is een koffietentje, nuttig op deze koude ochtend. Hierna rijden we nu langs de delta van de River Taw naar Barnstaple, vroeger een groot spoorwegknooppunt, nu het eind van een spoorlijn. Bij het station is een winkelcentrum met een Lidl, interieur komt bekend voor. We kopen spul voor lunch, kruisen de eerdergenoemde rivier en zoeken het vervolg van de route, richting Braunton.

 

Een mooie lunchplek bij de River Taw tussen Barnstaple en Braunton

 

We rijden nu in tegengestelde richting aan de andere kant van de Taw. Langs de rivier vinden we een geweldige plek voor lunch. We passeren een RAF-basis en zoeken in Braunton het begin van het pad. Een oudere dame is daarbij behulpzaam en raadt ons aan het dorp goed te bekijken.

 

Is dit het echte eind van de Tarka Trail, we konden het niet exact vinden

 

Of is dit het echte eind van de Tarka Trail, we konden het niet exact vinden

Het is intussen prachtig weer geworden en beginnen aan de terugreis in een stevig tempo. Dat kost energie maar gelukkig is er een kraam langs het pad waar we thee en chocolade cake kunnen krijgen: totale rekening 1 pond 80. Dit geeft weer energie. In Instow zit een delicatessenwinkel, ook nuttig. Bij Torrington wacht ons de vijf kilometer klim terug naar de het pad naar de camping maar die vallen best mee. Daar hebben we verse pasta en gerookte zalm om een mooie dag mee af te sluiten.

 

Het oude station van Bideford. Links beneden is een fietsverhuurder

 

Dag 6

 

 

© Ton van der Laan en Sue Goldberg