/ home / fietsen / zuidwest engeland / blisland

Ruthernbridge - Blisland - Ruthernbridge

Na de soms wat natte dag gisteren zijn de kettingen en tandwielen gesmeerd en rijden we op deze meest droge dag via een iets andere route naar de Camel Trail. We rijden nu richting Bodmin en missen de afslag naar het noorden. Het spoortracé loopt ook richting Bodmin waar een stoomtreintraject is, dus we hebben dit niet onmiddellijk in de gaten.

 

\

De Camel Trail gaat hier over het tracé van een spoorlijn aangelegd in 1834

 

\

Uitzicht over het uitgestrekte Bodmin Moor

De fout is vrij vlot hersteld. Een paar kilometer extra kan geen kwaad. Door het bos volgen we een tracé uit 1834, een van de oudste goederenlijntjes van Engeland. Een paar kilometer voor Wenford Bridge, het eind van de Camel Trail, verruilen we het makkelijke rijden voor de klim naar Bodmin Moor. Het plaatsje Blisland ligt aan de oostelijke variant van route 3 en vandaaruit heb je een mooie rit over de westelijke kant van Bodmin Moor. Het is een verlaten gebied, waar paarden met jonge veulens grazen.

 

\

Een wild veulen op Bodmin Moor

 

\

Moeder en kind op Bodmin Moor

 

Een stukje voorbij St. Breward keren we om en gaan via de westelijke variant terug en pakken zodoende het laatste stukje Camel Trail mee. Onderweg komen we een geweldige tearoom en teagarden tegen, The Potters Barm. Daar bezwijken we voor. Het is inmiddels lekker weer en in de tuin hebben we een grote pot thee en zien een Engels echtpaar genietend van de thee..

 

\

Aan de "cream tea"

 

\

Een verlaten fabriek op de terugreis

Versterkt rijden we aan het eind van de middag via de Camel Trail terug naar de camping.

 

-> Devon

 

© Ton van der Laan en Sue Goldberg