/ home / wandelen / pieterpad2

 

Van alle lange afstand wandelpaden in Nederland is het Pieterpad het langste aaneengesloten pad. Vrienden en familie hebben het pad de afgelopen jaren bij stukjes en beetjes gelopen. Wij besloten er wat mooie stukken uit te pikken.

Millingen a/d Rijn - Groesbeek - Gennep op 29 en 30 november 2011, ong 40 km.

Het kriebelde weer. Er waren een paar mooie herfstdagen voorspeld, dus gingen we de opties na om op pad te zijn. Het werd weer een stukje Pieterpad in het gebied dat we op oog hadden. Op dinsdagochtend namen we de trein naar Arnhem, maar dat bleek minder simpel dan we dachten. We moesten via Den Bosch reizen, wat ons een half uur extra kostte, terwijl onze wandeling naar Groesbeek lang genoeg was.

Een busrit met uitzicht bracht ons naar het centrum van Millingen. Hier bleek de route makkelijk op te pakken. We hadden een oud boekje, alle wijzigingen en een gps track om ons te helpen. Duidelijk werd dat het begin van de route enorm verbeterd was. Er werd veel meer van paden gebruik gemaakt dan van wegen.

 

De zon moet nog door de ochtendnevel heen breken als we door de velden onder Millingen lopen

 

Later in de ochtend brak de zon door

 

Een van de terp boerderijen

 

We liepen langs enkele terp boerderijen en een heel klein stukje door Duitsland voordat we de heuvels achter Nijmegen in konden. De herfstkleuren waren hier en daar nog aanwezig. Zo koud was het deze herfst nog niet geweest. Het was een prachtige route, door bos, langs de bosrand en door velden. Tegen het donker kwamen we in Groesbeek aan. De verlichting op de gps moest wat hoger worden gezet om ons Vrienden op de Fiets adres te kunnen vinden. Tegen vijf uur hadden we dat adres gevonden. In Groesbeek bleek het niet zo moeilijk een geschikte eettent te vinden. Het werd Dikkemik.

 

Wat later in de middag, lopend langs de bosrand, naderen we Groesbeek

 

Het Pieterpad is hier duidelijk aangegeven

 

De hooibalen vormen hun eigen landschap in het laatste daglicht

 

De volgende ochtend waren we rond 9 uur weer op pad richting Gennep. Het eerste stuk was opnieuw prachtig door het vroege ochtendlicht dat door het bos speelde.Rond lunchtijd, op de grens van Nederland en Duitsland, ontdekten we De Diepen, waar we wat bij konden tanken.

 

Het zonlicht viel mooi op de laatste herfstbladeren in de bomen

 

 

Tijdens de laatste kilometers naar Gennep kwamen we deze boot nog tegen. Ooit te hoog water in de Maas??

 

Langs de bosrand ging het verder, waarna een 4,5 km. lang eentonig stuk over de weg naar Gennep volgde. Met onze vermoeide voeten dachten we nog net de bus te halen maar de chauffeur zag ons niet of wilde ons niet zien. Gelukkig kwam de volgende binnen een kwartier en konden we richting Nijmegen voor de terugreis.Afgezien van de vertraging op de heenreis en het lange stuk Gennep in, zaten er prachtige stukken in dit stuk van het Pieterpad.

Zie ook Ommen naar Holten

 


Grotere kaart 

 

© TS 2012