/ home / wandelen / engeland

Wandelen in Groot Brittannië

Sinds vele jaren brengen we graag tijd door in alle delen van Groot-Brittannie. In 1992 regenden we weg in Schotland. Na een aantal korte trips maakten we in 2002 voor het eerst gebruik van Easyjet om vanuit Liverpool het Peak District te verkennen. Ook Noord Wales is vanuit Liverpool makkelijk te bereiken. Daar waren we in 2003. In 2008 bezochten we Peak District (voor de 4e keer) en Lake District.

Peak District wandelingen

Het Peak District ligt onopvallend ingeklemd tussen Sheffield en Manchester. Is het eerste nationale park van Groot Brittannië en is binnen het uur bereikbaar voor 20 miljoen mensen. In het weekend kan het daarom enorm druk zijn op de wandelpaden. Het gebied is onderverdeeld in de wat noordelijker gelegen "Dark Peak", dat wat ruiger is en het zuidelijker "White Peak". Drie keer was onze standplaats Edale, waar de Pennine Way begint. Daar stonden we op Fieldhead Campsite naast het Park Visitor Centre. Het dorp heeft 2 pubs en een treinstation en volop wandelmogelijkheden vanuit het dorp. Ook verbleven we enkele dagen op een camping in de buurt van Monyash in de White Peak, ten westen van Bakewell.

In 2008 kozen we voor Hathersage als verblijfplaats, zo'n 15 km oostelijker. We verbleven in Morley Cottage een klein maar knus en sfeerfvol cottage in het centrum van het dorp. Ook vanuit hier diverse wandelmogelijkheden. Er zijn diverse pubs, winkels, treinstation en de bus naar Sheffield gaat ieder uur.

Kaarten

Ordnance Survey Explorer OL1 en OL24 (1:25000)

Gidsen

ON Footh in The Peak District - Charles Hurt - ISBN 0715303430 en
Collings rambler's guide peak district - roly smith - ISBN 000220116X

Lake District wandelingen

Dit is een van de populairste wandelgebieden in Engeland. Het werd niet in de laatste plaats populair door de wandelgidsen van Alfred Wainwright, die vanaf de jaren '30 van de vorige eeuw dit gebied verkende en uiteindelijk in zeven boeken alle toppen beschreef en de wandelmogelijkheden naar die toppen

Na enkele dagtochten, jaren geleden, besloten we het gebied beter te verkennen, begin mei 2008. We kozen Coniston als onze verblijfplaats, waar we een geschikt en betaalbaar appartement vonden. Het kan hier verschrikkelijk regenen maar we hadden geluk, prachtig wandelweer.

Kaarten

Ordnance Survey Explorer OL 4, 5, 6 en 7 (1:25000)

 

© TS 2012