/ home / wandelen / drenthepad

Drenthepad

Naast het ruim twee maal zo lange Pieterpad is het Drenthepad een prima uitdaging voor wandelaars die de drukte van de stad eens af en toe een paar dagen kwijt willen zijn en willen genieten van de stilte. Echte stilte vind je niet veel meer in Nederland maar het verschil met de Randstad is enorm. Vooral in de winter is het erg rustig op de paden.

Het pad is aangegeven met geel en rode strepen, meestal duidelijk maar het bijbehorende boekje is onmisbaar en geeft heel veel nuttige informatie over de streek, overnachtingen en openbaar vervoer. Ook Internet geeft verrassende overnachtingsmogelijkheden. Vooral buiten het seizoen zitten daar betaalbare juweeltjes tussen.

In 2002 raakten we geïnspireerd toen we wat willekeurige stukken van het pad liepen. Toen we ook het boekje aanschaften en alle mogelijkheden op een rij hadden, besloten we het hele pad te gaan lopen.

Op deze pagina geven we een impressie van het gebied, zoals we het ervaren hebben vooral door middel van foto's. Hopelijk inspireert het om het boekje aan te schaffen en de uitdaging aan te gaan.

Openbaar vervoer kan vooral op zaterdag en zondag een probleem zijn. Het boekje geeft duidelijk aan tussen waar en waar er bussen rijden, wanneer en hoevaak. Klik op de kaart voor links naar de gelopen routes

______________________________

 

Links

Arriva
OV9292

Nivon
Vrienden op de Fiets

VVV Drenthe