/ home / wandelen / kennemerduinen

Kennemerduinen, 11 juli 2008 - 20 km.

In de kwartaalblad van Natuurmonumenten stond een verwijzing naar de gps-routes die in samenwerking met Op Pad worden gepubliceerd. Ze zijn te vinden op de website van Op Pad onder de verwijziging Natuurmonumenten . Daar vonden we onder andere de route Kennemerduinen, die gedownload kan worden en geladen op een wandel-gps. Daarna kun je via "backtrack" functie de route nalopen. Hier was de gps een handigheid maar niet essentieel. Met de kaart van dit gebied van Natuurmonumenten kun je alle mogelijke combinaties van routes maken. Zo liepen we de eerste 12 km. op een klein stukje na de de gps, daarna maakten we de cirkel rond door de rode en groene paaltjes te volgen.

Begin- en eindpunt waren voor ons ns-station Santpoort-Noord. Ieder half uur is er een trein van en naar Haarlem. Na een halve kilometer kom je in het bosrijke deel van het duingebied. Je krijgt een mooi overzicht vanaf enkele toppen. Hier grazen schotse runderen. Via de Oosterplas, waar veel vogels te vinden zijn, gaat het naar het Koevlak. Hier heb je de mogelijkheid om naar het bezoekerscentrum te gaan. Wij buigen echter om 't Wed heen en gaan richting strand. Dat bereiken we bij strandpaviljoen Parnassia. Wind en zon hebben veel mensen op de been gebracht en het is er redelijk druk. Het is een zelfbedieningspaviljoen. We nemen tijd om bij te komen en de voeten te laten luchten. Buiten kan dat wel.

Hierna verlaten we de gps route en volgen eerst de rode/groene paaltjes, tot de groene naar het noorden aftakt. Tot slot pakken we het mooie Wezepad naar het parkeerterrein en verder naar het station. Mooie wandelijk met veel variatiemogelijkheden.

 

 

GPS track van deze wandeling

 

© TS 2012