/ home / fietsen / east anglia

Fietsen in East Anglia

Onze eerste grote fietstrip! Het is 21 juni 1996 als we aan boord gaan van de Stena Line in Hoek van Holland voor een 10-daagse trip door Essex, Suffolk en Norfolk, ook bekend als East Anglia. We kozen voor bed en breakfast om de hoeveelheid bagage te kunnen beperken. Het werd de eerste van vele fietstrips die volgden.

Het terrein was redelijk vlak met af en toe een hellinkje. Via de Goldeneye fietskaarten hadden we een hopelijk autoluwe route uitgestippeld. Op enkele lastige km's na reed het allemaal heel makkelijk. De b&b's waren heel gastvrij en er was altijd wel iets te eten in de buurt en zo niet dan namen we de fiets om de pub te kunnen bereiken.

 

De eerste dag rijden we via "Constable Country" naar Clare en centraal plaatsje in centraal Suffolk. Als we daar aankomen is er een grote parade. We hebben een geweldige b&b, nu de Cobbles geheten, met een heerlijk tuinhuis als verblijf. Daarna gaan we verder naar Ely, dat een machtige kathedraal heeft en een leuke haven.King's Lynn valt de volgende dag wat tegen, maar als we in Norfolk aankomen blijven we twee nachten in Melton Constable, een prachtig en statig huis met eigenaren die de gasten in de watten leggen. Burgh Parva hall heet de b&b nu en het is allemaal iets meer upscale geworden. De rustdag benutten we om naar de kust van Norfolk te rijden en plaatsen zoals Cromer te bekijken.

Vervolgens rijden we naar Norwich, het oude centrum van Norfolk, een plaats met een paar mooie oude straatjes, die ons toch niet helemaal meevalt. Een geweldige lange dag fietsen naar de oostkust volgt. Bij Southwold steken we met een roeibootje incl. fietsen de rivier over en eindigen in Saxmundham.

Het weer is de dag daarna een stuk minder als we afkoersen op Ipswitch. Hier vinden we onderdak in Tamarisk Guest House in Barham. De laatste dag kunnen we gelukkig vroeg ontbijten en het lukt ons om de nachtboot van zondag/maandag te ruilen voor de dagboot terug naar Hoek van Holland. We hebben de volgende dagetappes gemaakt

 

Vrijdag 21 juni - Rotterdam naar Hoek van Holland - 42 km.

Zaterdag 22 juni - Harwich naar Clare - 77km.

Zondag 23 juni - Clare naar Ely - 59 km.

Maandag 24 juni - Ely naar King's Lynn - 60 km.

Dinsdag 25 juni - King's Lynn naar Melton Constable - 77 km.

Woensdag 26 juni - Rondrit naar kust Norfolk - 75 km.

Donderdag 27 juni - Melton Constable naar Norwich - 50 km.

Vrijdag 28 juni - Norwich naar Saxmundham - 90 km.

Zaterdag 29 juni - Saxmundham naar Barham - 55 km.

Zondag 30 juni - Barham naar Harwich - 45 km en Hoek v. Holland naar Rotterdam - 42 km.

 

(klik links of rechts op de foto's om vooruit of achteruit te gaan, pijltjestoetsen werken ook)

 

 

© TS2016