/ home / wandelen / utrechtse heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug - 19 juni 2012 - 20 km.

Sind februari hebben we een jaar een abonnment op On Track, een website met wandel-, fiets- en vaarroutes. Ook zijn er beoordelingen van gebruikers van de routes. We zochten voor deze dag een wandelroute van ong. 20 km., niet te ver van huis, beginnend en eindigend bij een treinstation en voorzien van een gps track. Veel van die gegevens kun je opgeven bij je zoektocht naar een goede route en we kwamen uit op de Utrechtse Heuvelrug met start en finish bij station Driebergen-Zeist.

Daar genoten we in de stationsrestauratie eerst van prima koffie en nog betere worteltaart. De route bracht ons na minder dan 500 meter al het bos in om daar bij Austerlitz, halverwege de route, even uit te komen en daar bijna tot het station weer in te blijven.

De route maakte vaak gebruik van kleine paadjes, die moeilijk te beschrijven zijn. Een gps track en een print van de track werken dan veel beter. We moet je regelmatig op het machientje kijken, want we moesten een aantal keren corrigeren omdat we van de route afdwaalden.

Juni is een mooie tijd om de route te lopen.Het vingerhoedskruid is in volle bloei, maar zo zal iedere maand iets extra te bieden hebben. Naast bos zijn er zandverstuivingen en een niet verwachte sprengenbeek om een van de meertjes te vullen. Het is een goed uitgekiende route met allerlei leuke verrassingen, vrijwel uitsluitend over onverharde wegen en paden.

 

Een van de vennetjes in het ochtendlicht

 

Een van de smalle, nauwelijks gebruikte, paadjes in deze route

 

Een sprengenbeek door het heidegebied

 

Een van de bospaden van deze route

 

GPS track van deze route

 

© TS 2012