/ home / wandelen / drunen

Loonse en Drunense duinen - 16 juni 2008 - 20 km.

In de kwartaalblad van Natuurmonumenten stond een verwijzing naar de gps-routes die in samenwerking met Op Pad worden gepubliceerd. Ze zijn te vinden op de website van Op Pad onder de verwijziging Natuurmonumenten . Daar vonden we onder andere de route Loonse en Drunense duinen, die gedownload kan worden en geladen op een wandel-gps. Daarna kun je via "backtrack" functie de route nalopen. Onze eerste ervaring hiermee was niet zo positief. We vonden het een erg onrustige manier van lopen. Dit duingebied met veel niet zo duidelijk gedefinieerde paden leek ons echter wel geschikt. Op 1/3 en 2/3 en aan begin/eind zijn versnaperingen te krijgen, ook niet onbelangrijk.

De route start een paar km. oostelijk van Loon op Zand (Kloosterstraat en Loonsehoek uitrijden en dan links tot parkeerterrein op eind van Schoorstraat). Na een klein stukje bos begint een aantal zware kilometers door het rulle zand. Bij De Drie Linden in het gehucht Giersbergen gaan we aan de koffie en kloppen het vele zand uit schoenen en sokken. Vanaf hier gaat de route door een mix van bos en duinen en ook een keer van het pad af om een doorsteekje te maken naar een ander pad.

Na het passeren van de noordelijke entree naar het Park bij de Roestelberg gaat de route meer het bos in en weer gedurende ongeveer een kilometer dwars door het bos. Al met al een boeiende wandeling, waarbij de gps heel nuttig was. Af en toe pakten we een heuvel mee die niet op de route stond. Onze gps track is niet helemaal compleet. Een paar honderd meter ontbreken.

 

 

GPS tracks van deze route als zip-bestand

 

 

© TS 2012