/ home / wandelen / annen 2012

Wandelen in noord en oost Drente

In juli 2012 logeerden we enkele dagen in een geweldige b&b "De Havelaar" in Annen. We hadden enkele wandelingen in dat gebeid meegebracht en ook de b&b had ruime keus. We kozen voor "Drentse Aa" uit de Capitool wandelgids (14 km) en een route van Staatsbosbeheer in de bossen ten westen van Gasselte (17 km.), waarbij we onderweg het Boomkroonpad meepikten.

Hieronder een impressie van beide wandelingen met foto's en de gps tracks.

Drentse Aa

Dit is een wandeling door zeer gevarieerd landschap met beekdalen, bossen, wat heide en langs akkers. Ook historisch zijn er mooie dingen te zien: hunebedden en grafheuvels. Bij nat weer zijn waterdichte schoenen een pre.. Vanuit de start bij de kerk in Anloo gaat de route langs de begraafplaats, langs en door het Kniphorstbos, dan richting Schipborg. Op weg naar Oudemolen komen we de grafheuvels tegen en molen De Zwaluw. We steken het Oudemolensche Diep over, gaan door de Gasterse Duinen en lopen parallel aan het Anlooërdiepje terug naar Anloo. Het is een prachtige route met de ideale lengte voor een ochtend of een middag.

Beek en Bos route

De volgende dag kozen we voor een route van ong. 17 km. van Staatsbosbeheer, de Beek en Bos Route. Als startpunt kozen we het parkeerterrein aan de Bosweg, ten westen van Gasselte. Oranje paaltjes wijzen met de klok mee de route. Toch is het handig ook de folder met de route bij je te hebben. Er kan wel eens een paaltje ontbreken. Ook hier is de afwisseling groot met diverse soorten bos, beekdal, zandwegen en Anderense Diep. De bossen zijn hier heel nadrukkelijk in percelen verdeeld. Het boomkroonpad is een leuke afwisseling. Op het hoogste punt loop je 22 meter boven de grond. Jammer alleen dat de bomen omhoog doorgroeien en het pad niet, zodat je niet meer neer kan kijken op de toppen van de bomen. Hier is ook een café. De zon gaat eindelijk schijnen als we hiervandaan weer op pad gaan, maar de buien zijn nooit ver weg. Dat levert soms mooie fotografische contrasten op. Conclusie: een mooie, afwisselende route.

 

 

GPS tracks van deze twee routes

 

© TS 2012