Fotografie

We zijn beiden enthousiaste fotografen. Op onze tripjes en reizen proberen we de boeiende dingen in het landschap en in de steden en dorpen vast te leggen.

Het is altijd een uitdaging het bijzondere vast te leggen, het speciale moment of bijzondere weersomstandigheden die het het landschap een aparte sfeer geeft.

Rond zonsopgang en zonsondergang vind je vaak die bijzondere omstandigheden. Je moet ook wel eens geluk heben zoals met sneeuw heel vroeg of heel laat in het seizoen.

Ook op onze fietstochten met alleen maar een compact camera in de stuurtas proberen we de sfeer van het (platte) land te pakken.

Op pad met leden van de fotoclub fotograferen we meer in de stad met al zijn mensen, culturen en evenementen. Die sfeer vastleggen blijft altijd een leuke uitdaging.

Veel kijkplezier

 

Ton

Begin jaren '70 werd ik besmet met het fotografievirus en in 1973 werd ik lid van de plaatselijke fotoclub, Fotoclub De Rarekiek.
Via het stedelijk landschap richtte ik me meer op fotografie van het echte landschap, in de analoge jaren in zwart-wit maar nu wat meer in kleur.

Ik ben lid van Camera Natura, de landelijke groep natuurfotografen van de Fotobond.

Neem maar een kijkje op mijn fotogalerieën.

 

Sue

Voor mij heeft fotografie vaak verband gehad met liefhebberijen bergwandelen en de natuur. Onder andere maakte ik in het verleden reportages van meerdaagse bergwandeltochten met vrienden in Californië. Sinds mijn komst naar Nederland ben ik lid geworden van Fotoclub De Rarekiek en heb me verder verdiept in de fotografie. Naast landschap en natuur komen abstracten, mensen en stedelijke onderwerpen aan bod.

 

© TS 2012