/ home / fietsen / zuidwest engeland / chew stoke

Priddy - Chew Stoke - Priddy - 42 km

Het wordt weer een mooie dag. De bewolking trekt snel weg. Om half negen gaat de campingwinkel open en hebben we verse melk en krijgen we uitgeprint een Hollandse krant, de Wereldkrant van de Wereldomroep, zes pagina's nieuws, wat een service. We besloten die dag naar het noorden te fietsen en route 3 te volgen rond Chew Lake.

Dat betekende een ruim stuk door de Mendip Hills waarna een steile afdaling en vervolgens heuvelachtig terrein tot aan het meer. Het was een leuke route met een stuk door een nature reserve. De merkwaardige heuvels die we zien zijn het gevolg van mijnbouw. In de afdaling moeten we linksaf maar bordjes ontbreken op het cruciale punt. We twijfelen hier. Als het onze weg niet is moeten we de helling weer op. We gaan rechtdoor en komen in East Harptree terecht i.p.v. West Harptree. Dat is geen ramp. We besluiten de route tegen de klok in te rijden, geen verkeerde keus. De route voert ons langs plaatsen met prachtige namen als Hinton Blewett en Bishop Sutton, dat ook nog een voetbalclub rijk is.

 


Langs Chew Lake

Hier kopen we bij de spar wat lekkers voor lunch en rijden nu naar Chew Valley Lake, een stuwmeer. Aan de noordkant zijn picknickplekken. Bij Chew Stoke zijn we het meer aan de noordkant rond en beginnen aan de terugtocht. In West Harptree zijn de bordjes er wel. We worden Ridge Lane opgestuurd. Dat belooft niet veel goeds. De helft van deze een mijl lange klim kunnen we fietsen, daarna houdt het voor ons op.

 


National Cycle Route 3 op de grens van Avon en Somerset

Het was inderdaad de linksaf van de heenreis waar we twijfelden. Vlak voor de camping zit een farm shop, die lekker ijs verkoopt en daarnaast vlees, zuivel en conserven. Hier vinden we voldoende voor het avondeten.

 


De Priddy Farm Shop, die onverwacht veel lekkers te bieden had

 

Dag 9

 

 

© Ton van der Laan en Sue Goldberg