/ home / fietsen / zuidwest engeland / glastonbury

Priddy - Glastonbury - Priddy - 42 km

Om zeven uur 's ochtends is het nog nevelig en mistig maar de zon doet verwoede pogingen daar verandering in te brengen. We breken ons kamp op en vertrekken richting M5 op er bij Bridgewater weer af te gaan. Van de stilte van Exmoor komen we weer in de drukke wereld terecht. In Glastonbury stoppen we om de kampeermogelijkheden uit te zoeken. Het worden de Mendip Hills. De weinige mensen daar wonen in Priddy en een kilometer buiten het dorp is een camping van The Camping and Caravanning Club.

Op dit glooiende terrein krijgen we een niet al te vlak plekje toegewezen dat we nog kunnen inruilen voor iets beters. Na opzetten van tent etc. fietsen we over de hills terug naar Wells en Glastonbury, twee steden met veel historie. Uiteraard gaat het zeer steil naar beneden naar Wookey Hole, waar het niet prettig fietsen is.

 


Bowling bij Bishops Palace in Wells

 


De enorme Wells Cathedral

In Wells bekijken we de kathedraal van buiten en besluiten later terug te komen. Het is mooi weer, fietsen dus. We volgen route 3 door de stad, worden via enkele sidewalks weggehouden van het verkeer en komen in bijna Nederlands vlak polderlandschap terecht. De route draait eerst om Glastonbury heen, langs de Glastonbury Tor, een historische heuvel, van verre te zien om daarna de stad in te gaan.

We besluiten voor Glastonbury terug te keren. Wurmen ons weer door Wookey Hole en beginnen de 250 meter verticale klim naar onze Hills. Deels is het te fietsen maar boven 15% gaat het echt niet meer. Op deze vrijdagavond zetten veel nieuwkomers een half huis neer in caravan- of tentvorm, soms komisch om vanuit je stoel voor je koepeltentje te bekijken. Het is warm, broeierig geworden en blijft gelukkig droog.


De camping op Mendip Hills bij Priddy

 

Dag 8

 

 

© Ton van der Laan en Sue Goldberg