/ home / fietsen / zuidwest engeland / padstow

Ruthernbridge - Padstow - Ruthernbridge - 54 km.

Hoe vind je zo'n mooie camping in zo'n klein plekje? De weg er naar toe was al een avontuur over ruim 2 meter brede bochtige wegen met hoge heggen. Hopen maar dat je niets groots tegenkomt. Na installatie hadden we nog een beetje ochtend en de hele middag over voor een tocht. De campingbaas vertelde hoe je op de Camel Trail kon komen. Daar aangekomen via een pittige helling moesten we onze fietsen een trap afdragen om van de "spoor"brug op het tracé te komen.

 

Onze camping op Ruthernbridge

Door de regen is het zand/schelpen pad nat en dat ga je zien aan de fietsen. Het is druk op het pad. Het is een week met schoolvakantie en op diverse plaatsten aan het pad kun je fietsen huren. In Wadebridge wordt het pad onderbroken en stuiten we op een Coop supermarkt. Kopen spul voor lunch en kunnen bij hun café buiten, overdekt, een bakje doen. Er komt namelijk een dikke regenbui aan.

 

Schuilen tegen de regen op de marktplaats van Wadebridge

 

De rivier de Camel bij laag water, gezien vanaf de Camel trail

 

We naderen Padstow, het westelijk eindpunt van de Camel Trail

Hierna wurmen we ons langs een drukke rotonde en pikken het trail weer op, nu richting Padstow, een drukke toeristenplaats. De rivier de Camel komt nu in beeld, die zich richting oceaan steeds meer verbreedt. Prachtige zandbanken spiegelen in het licht.

 

Door de schoolvakantie is het druk bij het haventje van Padstow

 

Probeer kind en hond maar in bedwang te houden.

We lunchen, rijden over een prachtige spoorbrug en komen in Padstow aan waar je bijkans over de mensen kunt lopen. We draaien nog een rondje via Trevone en Constantine Bay en rijden via een alternatieve route terug naar Padstow. Het is nu vloed, waardoor de rivier er heel anders uitziet. Laat in de middag zijn we via Wadebridge terug in Ruthernbridge.

 

Dag 3

 

 

© Ton van der Laan en Sue Goldberg