/ home / fietsen / zuidwest engeland / lands end

Penzance naar Lands End en terug - 50 km.

Deze 29-ste mei 2007 begon zonnig en fris De camping ligt vlak bij buitenwijk Heamoor van Penzance. Een korte verkenningstocht leverde op dat er op een paar honderd meter lopen afstand een kruidenier en bakker te vinden waren. Essentieel als je kampeert. De bakker had perfecte Cornish Pasties, die we inkochten voor de lunch.

 

Onze eerste camping in Penzance

We tuigden de fietsen op en reden naar beneden naar Penzance en de oceaan. Dat ging heel makkelijk. Bij het water vonden we snel de bordjes van National Cycle Route 3. In de stad werd voor het fietsen gebruik gemaakt van de kades en wandelpaden langs de oceaan, die met de wandelaars gedeeld moesten worden.

 

Onderweg naar Lands End

 

De haven van Moushole

We belandden in het pittoreske dorpje Moushole, waarna we een niet te fietsen klim tegenkwamen. We moesten het plateau op en daarna moet je wel weer eens terug naar zeeniveau als je een riviertje over moet steken. Prachtige veldbloemen in de bermen, cottages en tuinen op de route. Het laatste stuk is een zandpad door de duinen.

 

Een van de dorpjes tussen Penzance en Lands End

 

Penrith House, het eerste en laatste huis in Engeland

Lands End is een beetje een toeristencircus, zoals Pier 39 voor wie wel eens in San Francisco is geweest. We lopen met de fietsen langs de attracties en het eerste en laatste huis van Engeland. Op de terugweg namen we in St. Buryan een iets andere route waardoor we wat meer het plateau konden vasthouden. We daalden af naar Newlyn waarna de klim, goed te fietsen, naar Heamoor de afsluiting van deze etappe was.

 

Het "circus" Lands End

 

De eerste en laatste brievenbus van Engeland

 

Dag 2

 

 

© Ton van der Laan en Sue Goldberg